Leikkimieliset kesäolympialaiset innostivat perheitä liikkumaan yhdessä

Iloinen puheensorina ja onnistumisen riemunkiljahdukset kaikuivat Lusin Kylätalon jumppasalissa, kun yhteensä 33 osallistujaa, 16 lasta ja 18 aikuista, tunnin ajan kokeili Päijät-Hämeen Liikunnan ja Urheilun toteuttamia leikkimielisiä rasteja. Ohjelmassa oli tarkkuusheittoa, pussihyppyä, pesäpalloa sanomalehtimailalla, kuntotesti, pituushyppyä, naruhyppyjä, pallon kuljetusta lusikalla, hernepussin kuljetusta, lapsi-aikuinen jumppatuokioita sekä Speden peleistä tuttu nopeustesteri, jota tällä kertaa painettiin jaloilla. Tapahtumassa ei kilpailtu muita vastaan vaan tärkeintä oli osallistuminen oman perheen tai porukan kanssa.

Ehdottomasti suosituin laji oli nopeustesteri, jota kokeiltiin useamman kerran oman tuloksen parantamiseksi. Tässä pisteessä viihtyivät niin aikuiset kuin lapsetkin. Pussihyppely oli myös suosittu laji, koska lapsista oli hauskaa katsella vanhempiensa pomppimista pussin sisällä. Vaativimpia lajeja puolestaan olivat pingispallon kuljetus lusikalla ja kuntotesti perinteisine vatsavetoineen.

Katso tunnelmat yllä olevasta videokoosteesta.

Kesäolympialaiset on osa Päijänne-Leaderin rahoittamaa hanketta KyläLähtee Liikkeelle. Hankkeen aikana kerätään liikuntapisteitä kylälle ja eniten pisteitä saanut kylä voittaa välinepaketin kyläläisten käyttöön. Liikuntapisteitä kerätään marraskuun loppuun saakka. Pisteiden keräämiseen tarvittavan QR-koodin löydät Lusin Kylätalon ovista ja ilmoitustauluilta sekä osoitteesta www.lusinkylatalo.fi/ajankohtaista.